over mindfulness-life

Marjolein Seegers (1977) is founder van mindfulness-life.
Sinds 2008 geeft ze met veel plezier en aandacht cursussen in onder meer mindfulness, meditatie, yoga en communicatie.
Marjolein is opgeleid als mindfulness trainster en afgestudeerd aan de 4-jarige Intensieve Yogascholing (bij Rob Obermeyer) in Utrecht. Na haar studie Journalistiek in Utrecht begon haar loopbaan in de wereld van de multimedia, waar zij werkte als programmamaker, (web)redacteur en als communicatieadviseur.

Ze combineert haar passie als communicatieadviseur met het geven van mindfulness trainingen en coaching aan particulieren in haar eigen cursusruimte in Bilthoven en bij bedrijven (in samenwerking partner Holland Fit) in heel Nederland. Marjolein woont samen en is moeder van twee prachtige dochters.

Verrijkend en eenvoudig
Marjolein: ‘Na jarenlange beoefening van yoga en meditatie – en overige bijscholingen op het gebied van zelfontwikkeling – kwam mindfulness op mijn pad. Ik werd diep getroffen door de ongelooflijke krachtige werking ervan. Ik kende de meeste technieken vanuit mijn yoga achtergrond (net zoals de grondlegger van MBSR mindfulness-based-stress-reduction, Jon Kabat-Zinn in yoga de basis vond voor zijn 8-weekse programma).
Ik ontdekte met mindfulness hoe verrijkend en eenvoudig het kan zijn, je kunt het namelijk overal en altijd in je dagelijkse leven toepassen. En dat geldt voor iedereen, ongeacht leeftijd, lichaamsbouw of achtergrond.
Voor mij betekent mindfulness: meer bewustzijn. Daarnaast focus en rust, ontwikkelen van mijn volledige potentieel, meer genieten, innerlijke ruimte, relaties verdiepen en inzicht verkrijgen in jezelf.

Voluit leven
Mindfulness geeft mij telkens opnieuw de ervaring van: ‘Yes, IK LEEF!. Ondanks de eenvoud van mindfulness, is het geen trucje dat je zomaar even leert, het is een levenskunst die je elke dag beoefent om te groeien: zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.
Mijn passie en intentie is mindfulness toegankelijk maken, zodat zoveel mogelijk mensen (weer) voluit mogen leven.’

Meer lezen over mijn (professionele) achtergrond en referenties kijk dan op mijn linkedIn pagina.

Erkend mindfulness trainster
Marjolein is als mindfulness trainster geregistreerd lid van de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN).
Zij is tevens aangesloten bij het Mindfulness Register.
Je kunt lid worden van deze vereniging en aanmelden bij het mindfulness register als je post-HBO bent opgeleid, erkende opleidingen in mindfulness hebt afgerond en onder meer zelf toegewijd mindfulness beoefenaar bent.