mindfulness 8-weekse training

Training Mindfulness, mijn training, opbouw training, Mindfulness Utrecht, Mindfulness Bilthoven

Mindfulness Bilthoven: op maandagavond 13 mei 2024 start er weer een 8-weekse mindfulness training in Bilthoven.
Schrijf je nu in want de trainingen en workshops in Bilthoven zijn (zeker nu met een zeer beperkt aantal plekken) vaak snel vol.

Toegankelijk en down to earth
Mijn trainingen zijn toegankelijk, concreet en ervaringsgericht.
En tegelijkertijd inspirerend en verdiepend met uitgebreide hoofdstukken waar je van week tot week ook thuis mee aan de slag kunt. Meer lezen: wat mindfulness precies is? Je kunt via de website of op je smartphone online onze eigen audio meditaties beluisteren.

mindfulness 8-weekse basistraining
De 8-weekse training zoals ik die geef, is gebaseerd op het gestructureerde en wetenschappelijk bewezen 8-weekse programma van de MBSR (mindfulness based stress reduction).
Daar voeg ik mijn jarenlange ervaring en kennis in meditatie, lichaamswerk en communicatie aan toe. Waaronder de ervaring die ik heb opgedaan tijdens opleidingen, bijscholingen en retraites in binnen- en buitenland. Een van mijn grootste inspiratiebronnen en leraren is zenmaster Thich Nhat Hanh.
Vanwege mijn achtergrond als yogadocent (net als grondlegger Jon Kabat-Zinn de basis voor mindfulness uit de yoga heeft gehaald) zal ik ook het accent leggen op het ervaren van je lijf, werken met bewuste bewegingen (voor een goede lichaamshouding en doorstroming in je lijf) en het leren luisteren naar de signalen van je lichaam. Zo leer je wat een goede stabiele lichaamshouding kan betekenen en ook hoe dit doorwerkt op het stabiliseren van de geest.
Je oefent middels (innerlijke en fysieke) houdingen in het bewustzijn verruimen. Het doel van mindfulness is: bewustwording.
Meer bewustwording kan gunstige bij-effecten geven zoals: meer inzicht, rust, stress regulatie, beter in je vel komen, grenzen aanvoelen en bewaken, meer verbinding.

Opbouw mindfulness basistraining
Er zijn 8 bijeenkomsten van 2,5 uur.
De training start met een intakeformulier en ter ondersteuning en inspiratie krijg je elke bijeenkomst een uitgebreid hoofdstuk met achtergrondinformatie en opdrachten en oefeningen voor thuis.
Daarnaast krijg je reminders en kun je met de audio de oefeningen dagelijks thuis oefenen. Net als bij elke levenskunst moet je oefenen, oefenen en nog eens oefenen om het ‘eigen’ te maken en te integreren in je leven. Daarom duurt de training ook 8 weken en zijn de effecten erna optimaal als je de oefeningen dagelijks blijft doen.
Elke sessie bestaat uit een stuk achtergrond en thema, ervaringsgerichte oefeningen, reflectie (inquiry ofwel zelfbeschouwing) en groepsdialoog, een inspirerend gedicht of bijvoorbeeld verhaal, afsluitende oefening(en) en de bespreking van de beoefening thuis.
De 8-weekse reeks wordt afgesloten met het maken van een persoonlijk oefenschema, dat bij jouw persoonlijke situatie past.

Thema’s gedurende de 8-weekse training zijn onder meer:
-automatische piloot onderzoeken
-lichaamsbewustzijn; stress
-bewuste adembeweging en de functie van een gebalanceerde adem
-omgaan met hindernissen en hanteren emoties
-gedachten en gevoelens onderzoeken en er meer grip op krijgen
-geluk en mindfulness in de dagelijkse praktijk

Verder:
-praktijkbeoefening
-ademoefeningen
-loopmeditatie, mindful lopen
-grondings- en gewaarwordingsoefeningen
-bodyscan
-bewuste bewegingen
-concentratie meditaties en open aandacht meditaties
-groepsdialoog, zelfreflectie.
-opdrachten en oefeningen voor thuis, zodat je mindfulness goed kunt integreren

Mindfulness Utrecht, Mindfulness Bilthoven

Kijk op de agenda voor locatie, tijd en data:
Ga naar de agenda 8-weekse training Mindfulness

Kosten 8-weekse training:
Particulier tarief: 425-, (incl btw)
ZZP-er tarief: 425-, (ex btw)
Zakelijk tarief: 595-, (ex btw) als werkgever of als je werkgever betaalt

Early bird tarief (betekent 40-, korting, als jouw inschrijving en betaling binnen is voor genoemde datum) is tm wo 21 februari 2024 geldig voor de 8-weekse mindfulness die start in mei 2024.

Het tarief is inclusief:
– indien gewenst (telefonisch) intakegesprek vooraf
– 8 sessies van 2,5 uur
– hoofdstukken: uitgebreide (achtergrond) informatie over de thema’s en oefeningen voor thuis
mindfulness oefeningen op audio

Deelname gaat op volgorde van inschrijving
Je inschrijving is definitief als het intakeformulier en je betaling binnen zijn. Yoga-life (Mindfulness-life maakt onderdeel uit van Yoga-life)
te Utrecht ovv je deelnemerscode (dit nummer krijg je bij je aanmelding).

Meld je nu aan: info@mindfulness-life.nl